Loading…

Am creat acest proiect din dragoste pentru pentru arhitectura, istoria și poveștile savuroase ale Timișoarei și pentru a transmite aceast drag de oraș și copiilor noștri.

Timișoara la cutie oferă copiilor șansa de a cunoaște mai bine orașul Timișoara prin joacă, învățând despre arhitectura și istoria acestuia. Prima cutie este despre cartierul Cetate, centru istoric și principal pol de atracție turistică al orașului, urmând ca pe viitor să dezvoltăm câte o cutie pentru fiecare cartier al orașului.

Creat împreună cu Dan Ungureanu, unul din cei mai îndrăgiți ilustratori de cărți de copii din România, proiectul a fost gândit până la cele mai mici detalii, cu implicarea partenerilor de la Heritage of Timișoara, precum și a unor arhitecți, ghizi turistici și istorici.

Dan Ungureanu a redesenat o parte din harta centrului istoric al orașului, din care s-a creat un puzzle. Apoi am ales 5 clădiri provenind din diferite perioade istorice, genuri arhitecturale și poziții geografice, astfel încât să ne poarte într-o călătorie spațio-temporală diversă. Aceste clădiri au fost redesenate sub forma unor cărți poștale cu dimensiunea A5, care pot fi și înrămate pe post de tablou, fiind niște bijuterii de artă ce cuprind detalii arhitecturale și emoționale cum doar Dan Ungureanu știe să o facă. Iar munca cea mai grea a fost aceea de a desena cele cinci clădiri în format planșă, care, prin decupare, îndoire și lipire să redea în miniatură clădiri emblematice ale Timișoarei.

Istoria miniaturii se întinde până în antichitate, când Lucretius a observat că „un lucru mic poate oferi o analogie a lucrurilor mari și poate reda calea cunoașterii”. O miniatură poate dezvolta percepția asupra unor lucruri pe care credem că le cunoaștem, așa cum este în cazul acesta orașul. Și într-o lume care ne suprastimulează, joaca și crearea propriilor povești într-o lume miniaturală, unde noi controlăm timpul, este de-a dreptul reconfortantă.

Haideți să ne (re)îndrăgostim de Timișoara, alături de copiii noștri și să privim orașul prin ochi de turiști!

 

De ce să cumpăr această cutie?

 • Este un cadou special pentru copiii pasionați de arhitectură, construcții, lucru manual
 • Dezvoltă motricitatea fină (prin îndoiri, tăieri, lipiri, îmbinări), atenția, memoria, cititul, vocabularul, cultura generală și nu în ultimul rând încrederea în sine.
 • Stimulează discuțiile despre oraș și clădirile lui, despre cum ar trebui să fie spațiul public, spații verzi vs. spații construite, despre accesibilitate, dimensiuni/arhitectură/ profesii etc.
 • Este un cadou original, autentic și în ediție limitată!
 • Este desenat de cunoscutul ilustrator Dan Ungureanu (Apolodor, Fram ursul polar, Micul Prinț, etc.)
 • Este un suvenir unic ce aduce, la propriu, o parte din centrul istoric al Timișoarei la tine acasă.
 • Este un produs local timișorean

 

 

Timișoara la cutie – Cartierul Cetate

cuprinde:

* Harta puzzle. Am pus lupa pe zona centrală a cartierului: centrul istoric și Piața Victoriei, reper important al Revoluției din 1989.

Harta este formată din 60 de piese, care sunt strânse într-un săculeț de pânză. Modelul de îmbinare se află pe una din cartolinele A5.

* 5 planșe ale unor clădiri istorice, care pot fi decupate și lipite astfel încât să se transforme în miniaturi 3D: Opera Română din Timișoara, Palatul Bruck, Primăria Veche, Casa cu Bufnițe, Cinematograful Studio.

* 6 cartoline care reprezintă zona centrală a cartierului și cele cinci clădiri, și cuprind informații istorice despre acestea. Cartolinele pot fi folosite pe post de cărți poștale sau pot fi înrămate pe post de tablouri. Rama foto este cu titlu de prezentare, nefiind inclusă cutie.

Toate aceste materiale sunt ambalate într-o cutie special creată și personalizată manual, prin linogravură, cu simbolul cetății.

BONUS!

* Un voucher de reduceri la un magazin de jucării Braingarden Education, partenerul nostru de joacă.

 Voucherul include un cod de reduceri de 15% pentru produsele Haba Education, Haba, Lego Education și Titia.

Cutia este potrivită copiilor între 6 – 99 de ani

 

Instrucțiuni pentru asamblarea clădirilor

 • Pregătiți-vă o foarfecă, un lipici lichid, de preferat de tip aracet (recomandăm utilizarea unui recipient mic de 100 ml, cu aplicator) și un liniar, pentru a ușura operațiunile de pliere.
 • Priviți atent semnele îndrumătoare de pe coală: foarfeca, semnele de îndoire, semnele de îmbinare ale elementelor și numerele care indică ordinea în care se vor lipi bucățile.
 • Tăiați bucățile pe margine, cu atenție, urmărind semnul “foarfecă”.
 • Îndoiți aripioarele albe și laturile care au semn de îndoire, apoi lipiți în ordinea indicată prin numere.
 • Atunci când lipiți, aplicați un strat subțire de aracet și presați bucățile câteva secunde.

 

Dacă Timişoara la cutie v-a atras atenția ca un cadou special de Craciun, sperăm să vă atragă atenția, cel puțin la fel de mult și ca un cadou perfect pentru oricare zi a anului, pentru ca e unic, e despre Timişoara și merită un loc în casele voastre!

Comandaţi acum un cadou special pentru copiii mici și mari, care s-ar bucura să primească și după Crăciun cadouri! 🙂

Vă mulţumim!

 

 

Parteneri

Dan Ungureanu 

Îndrăgitul ilustrator de cărți pentru copii Dan Ungureanu a realizat grafica tuturor materialelor cuprinse în această cutie magică. Îl cunoașteți probabil prin ale lui celebre ilustrații de cărți, care ne-au făcut să-i îndrăgim și mai mult pe Apolodor, Fram și Micul Prinț.

Dan a început să deseneze la vârsta la care încep toți copiii și nu s-a mai oprit de atunci. A pictat la Facultatea de Arte din Timișoara, a desenat mai apoi într-un studio de animație, unde și-a dat seama că vrea să spună povești prin imagini. În 2010 a desenat pentru prima dată o carte, și iar nu s-a mai oprit.

În 2013 s-a înscris la un masterat în ilustrația de carte la Cambridge School of Art. Și, în timp ce studia arta de a ilustra cărți pentru copii, și-a dat seama că e pregătit să scrie. Așa a apărut Nara and the Island (Nara și insula), carte nominalizată la Medalia Kate Greenaway 2017.

Cea mai recentă carte ilustrată de Dan Ungureanu este Descoperim cu Apolodor, în Deltă, păsările-n zbor, care deschide colecția Apolodor Explorator.

https://danungureanu.com/

 

Asociația Prin Banat – Partener de învățare

Asociația Prin Banat este partenerul nostru de învățare, care ne-a sprijinit cu informațiile istorice privind clădirile și cartierul inclus în cutie.

Având ca obiectiv documentarea și promovarea valorilor locale din regiunea Banatului istoric, Asociația Prin Banat derulează mai multe programe culturale, printre care și Heritage of Timișoara. Acest program este dedicat orașului Timișoara și urmărește promovarea patrimoniului cultural material local, creșterea gradului de conștientizare asupra importanței protejării și conservării acestuia, în rândul publicului larg, și încurajarea turismului cultural în cartierele istorice ale orașului.

www.prinbanat.ong

www.heritageoftimisoara.ro

 

Braingarden Education – Partener de joacă

Pentru că joaca nu e doar o activitate plăcută, ci și o călătorie de cunoaștere, îi avem alături și pe cei de la Braingarden Education, partenerii noștri de joacă.

Braingarden Education este un magazin online de jucării, cărți și alte materiale educative, toate alese pe principiul Have Fun Growing Smart! Obiectivul principal urmărit este îmbunătățirea experienței jocului prin oferirea unei “modalități mai inteligente de a se juca”, proces care inspiră creativitatea, stimulează curiozitatea, dezvoltă gândirea analitică, capacitatea de concentrare, memoria, motricitatea și o serie de alte abilități punctuale.

www.braingarden.ro

 

Cristian Tzecu (momente.ro) – Partener de imagine

Pentru a reda cât mai bine detaliile și unicitatea acestei cutii de joacă, am ales să colaborăm cu un prieten și un fotograf talentat, pasionat să surprindă momentul, să vadă povestea din spatele lui și să-l transpună în artă fotografică.

www.momente.ro

 

 

ro_RORomanian