Loading…

Evenimente speciale

22 februarie – Ziua Internațională a Limbii Materne

Habarnam este un mare iubitor de cărți și îi place să citească atât în română, cât și în alte limbi străine. Așa că nu putea rata o sărbătoare precum Ziua Internațională a Limbii Materne, când vom avea alături invitați speciali care vor citi și traduce povești din diferite limbi străine: germană, maghiară, sârbă, poloneză, engleză.

Vă invităm să sărbătoriți cu noi și chiar să aduceți poveștile voastre preferate, pe care să le împărtășiți celor mici.

Ziua Internațională a Limbii Materne se sărbătorește anual pe 21 februarie în întreaga lume, cu scopul de a promova diversitatea lingvistică și culturală, precum și multilingvismul. La Habarnam vă așteptăm să citim în tihnă sâmbătă dimineață, pe 22 februarie.

Eveniment dedicat copiilor între 2-10 ani.

Sâmbătă, 22.02, între orele 11.00-12.30

Preț: 15 lei/copil

Vă așteptăm cu drag!

#ZiuaInternaționalăALimbiiMaterne #LudotecaHabarnam

 

21 decembrie – Crăciunul lui Findus

Gata! Știu cum să facem un brad! Izbucni dintr-o dată Pettson.

Motanul îi aruncă o privire nedumerită.

Poți să „faci” un brad de Crăciun? Întrebă el.

Ah, bineînțeles.

Petrecerea de Crăciun a lui Pettson, carte din splendida și mult apreciata serie pentru copii scrisă Sven Nordqvist, este o lecție de viață despre bunătate, prietenie, dăruire și bucuria de a face bucurii.

Inspirați de această poveste, vă invităm să recompunem pasajul împodobirii bradului într-o atmosferă voioasă de sărbătoare.

Veniți de acasă cu obiecte modeste pe care le vom transforma în nebănuite podoabe cu care vom decora împreună un brad unic.

În plus, vom avea popcorn-reading cartea cu pricina, ceai și turtă dulce, așa cum îi stă bine unei petreceri de Crăciun.

Fă brad din ce ai!

Cost: 35 lei/pers

Locuri limitate: 15

 

14 decembrie – Târgul de Crăciun al Copiilor

Fă loc pentru noile cadouri de sărbători și antrenează-ți abilitățile de antreprenor! Participă cu jucării, cărți sau obiecte realizate de tine și învață ce înseamnă curajul și încrederea, puterea inițiativei și a perseverenței!

De la vârste foarte fragede copiii își doresc să fie independenți, să aibă bugetul personal pe care să-l cheltuie cum își doresc. Ar face orice ca să-și îndeplinească visurile dar depind de adulți și de bugetul familiei. Acest târg le oferă posibilitatea de a deveni creativi, de a-și pune imaginația la lucru, a renunța la unele lucruri pentru a obține altele, a comunica, a negocia, a vinde, practic de a-și antrena abilitățile de antreprenor.

Pentru că ne dorim să reproducem viața reală, copiii trebuie să facă o mică investiție în afacerea lor, prin plata unei taxe de 15 lei/zi. Sunt așteptați copii între 4-10 ani.

Și pentru că reclama e sufletul comerțului, împreună putem face ca acest târg să fie un succes pentru toți copiii expozanți, invitând alți copii și prieteni la eveniment!

  • Unde? Ludoteca Habarnam, str. Gavril Musicescu, nr. 39/A.
  • Când? Sâmbătă, 10-13 și 16-20
  • Cum? Jucării, cărți, obiecte realizate de copii
  • Cine? Copii între 4-10 ani
  • Cât? 15 lei taxa de participare pentru expozanți

Atenție! Locurile sunt limitate la 15.

Pentru înscrieri lăsați un comentariu, sau contactaține la tel 0771404702, ludotecahabarnam@gmail.com.

Spațiul de joacă este deschis în mod normal.

 

10 decembrie – Proiecție specială: Roboțelul de aur

Asociația Pelicula Culturală, în parteneriat cu Fundația de Abilitare Speranța, vă invită la o proiecție specială a filmului documentar Robotelul de aur (2015, 1h13min), în regia lui Mihai Dragolea și Radu Mocanu.

Steluța Duță – cunoscută ca ‘Roboțelul de aur’ – o boxeriță de 32 de ani, multiplă campioană europeană și mondială, se pregătește pentru ultimul mare campionat din cariera sa sportivă, cu speranța că acesta îi va aduce ceea ce i-a lipsit întotdeauna: o casă. Abandonată la naștere, Steluța a trăit o viață dificilă în casele de copii în perioada comunistă. Etichetată ‘copil-problemă’, a fost alungată din cămin la vârsta de 16 ani și a trăit în derivă până la vârsta de 20 de ani, când a fost descoperită de antrenorul și părintele său adoptiv, Constantin Voicilasi.

În timp ce se pregătește pentru campionatul european, Steluța decide să se împace cu trecutul: își întâlnește familia biologică  și prietenii din copilărie, marcați și ei de experiența instituționalizării. Cariera de sportivă ar putea fi salvarea Steluței…

Proiecția are loc în cadrul unui eveniment special prin care se aniversează UnAn de UnLoc și se lansează programul de mentorat pentru persoane cu trecut instituțional. UnLoc sprijină viața în comunitate a persoanelor cu dizabilități, ca alternativă la instituționalizare, și promovează viața independentă ca drept fundamental al omului. Despre programul de mentorat puteți afla mai multe detalii aici: http://unloc.eu/#

După vizionarea filmului va urma o dezbatere pe tema impactului instituționalizării și nevoia de sprijin în comunitate. Moderator: Anca-Menina Danci, Director Executiv Fundația de Abilitare Speranța.

Biletele la această proiecție vor veni în sprijinul persoanelor dezinstituționalizate de către UnLoc, care încep o nouă viață, în comunitate. Astfel, intrarea la film se face pe baza unui bilet altfel, participanții fiind invitați să aducă unul sau mai multe din următoarele produse: alimente neperisabile (făină, orez, paste, zahăr, etc), produse cosmetice / igienă (șampon, gel de duș, deodorant, etc) sau materiale de curățenie pentru casă, care vor fi donate locuințelor protejate.

UnLoc este un program al Fundației de Abilitare Speranța, organizație cu peste 27 de ani de experiență în sprijinul celor cu dizabilități și al familiilor lor.

Mulțumim producătorului și distribuitorului Vagabond Film care ne-a pus la dispoziție gratuit filmul.

Număr limitat de locuri: 50

Proiecția este organizată cu sprijinul Ludotecii Habarnam.

 

7 decembrie – Târg de Sărbători la Ludoteca Habarnam

Primul Târg de Sărbători, din cartierul Calea Șagului, va avea loc în 7 decembrie, între orele 16-20, la Ludoteca Habarnam, pe str. Gavril Musicescu, nr. 39/A.

Acum nu mai este nevoie să mergeți la târgul din centrul orașului ca să cumpărați cadouri deosebite celor dragi! Vin la dumneavoastră în cartier creatori locali de pufoșenii, jucării din lemn, bijuterii, veselă unicat din ceramică, mici întreprinzători de decorațiuni handmade și vintage, produse delicioase bio, cărți pentru copii, ședințe foto, tricouri și traiste, ghivece și pandantive, toate la inițiativa noului Club pentru copii – Ludoteca Habarnam.

Suntem onorați că au dat curs invitației noastre artiști și întreprinzători locali pe care îi admirăm pentru munca și talentul cu care fac artă din meseria lor: Anca Nistor de la Nistora Ceramics, Livia Coloji cu bijuteriile Gruni, Lia Pfeiffer de la Atelierul De Pufosenii, Florin Juchiac cu jucăriile din lemn Juchiac, Ozana Botea de la Ozz Vintage House, Dragoș Fidu cu șefințele foto Fidografia, Ceau Cinema – Festival de buzunar cu materialele promo și handmade, Neag Alin de la Terra Biola, Andreea Horvath de la Editura Usborn.

Cu asemenea cadouri nu puteți da greș și mai mult, ați alege obiecte unicat, speciale, create cu multă pasiune și respect pentru cei ce se vor bucura de ele.

Ne dorim ca Ludoteca Habarnam să devină un centru comunitar, care să adune laolaltă copiii, părinții și bunicii lor, prin activitățile educative și cele de timp liber dar și prin activități care să întărească sentimentul de apartenență la o comunitate, căreia îi pasă de cartierul în care locuiește și acționează în beneficiul acesteia.

Pe timpul târgului, este deschis locul de joacă pentru copii în program obișnuit.

Vă așteptăm cu drag la Târgul de Sărbători din Calea Șagului!

 

29 noiembrie – Buy Nothing Day sau Troc liber de obiecte

Nu-i bășcălie, e altfel de prăvălie.

De Buy nothing day, ziua în care obiectele de cumpărat rămân pe raft, la noi se lăsa cu troc. Scotociți prin casă după lucrurile de prisos, care încarcă spațiul și adună praf deși nu au vreo valoare sentimentală, pe care le-ați schimba sau dărui fără niciun pretext. Cu ele cu tot, Habarnam vă cheamă să-i treceți pragul. Și pentru ca îi sunt pe plac practicile mici care aduc bucurii mari, Habarnam – băiat de prăvălie – dublează această zi, astfel că vă așteptăm atât vineri, cât și sâmbătă (29.11 între 16-20 și 30.11, între 10-13 și 16-20).

Vă rugăm ca toate obiectele pe care le aduceți să fie în stare bună, curate și îngrijite, iar cele pe care nu reușiți să le oferiți să le luați înapoi.

Accesul la troc este liber. Pe durata evenimentului locul de joacă rămâne deschis.

Lăsați un comentariu cu ziua, intervalul orar și obiectele cu care veți participa.

#BuyNothingDay, #ZiuaFaraCumparaturi, #TrocLiberDeObiecte, #LudotecaHabarnam, #ClubDeJoacăSiLectură

 

31 octombrie – Marea lansare a Ludotecii Habarnam

Ludoteca Habarnam se pregătește să își deschidă porțile, cu o serie de evenimente și invitați speciali! Astfel, vă invităm să vă rezervați nu una, ci trei zile, pentru a ne fi alături cu această ocazie specială: lansarea aventurii lui Habarnam pe strada Musicescu, la nr. 39/A.

Vom deschide în 31 octombrie cu o super petrecere de Halloween la care vă așteptăm cu mic cu mare, costumați și dornici de distracție! În serile următoare vom organiza o degustare de vin pentru părinți și un concert de chitară voce pentru copii cu invitați speciali.

În zilele de 1 și 2 noiembrie vă invităm să participați, alături de profesioniști și prieteni dragi nouă, la o serie de ateliere demonstrative pe teme precum: dezvoltarea socio-emoținală a copiilor, știința distractivă, ilustrarea personajelor de poveste.

Nu vor lipsi sesiunile de lectură alături de alți prieteni speciali conectați prin munca lor la lumea copiilor și nu în ultimul rând multă, multă joacă!

Găsiți mai jos programul detaliat al evenimentului:

 

Joi 31.10. Deschiderea oficială

17-18h  Joacă și voie bună

18-19h  Petrecere de lansare: Carnaval de poveste

Acces gratuit pentru copii și părinți.

 

Vineri 01.11.

Sala mare

10-11h Joacă și voie bună

11-12h Lectură cu un invitat special: ilustratoarea Livia Coloji*

12-13h Atelier demo: Family fun – atelier de muzică, dans și mișcare pentru întreaga familie*

13-16 Pauză de prânz

16-18h Joacă și voie bună

18-19h Seara părinților: degustare de vin cu Zoltán Szövérdfi-Szép, ROVINHUD WINE SHOW

Sala mică

17-18h Atelier demo: Atelier de dezvoltare socio-emoțională (3-6 ani) cu psihologul Manuela Oprea Toma*

Activitățile marcate cu * sunt cu acces gratuit pentru toată familia. Accesul în clubul de joacă (programul de joacă și voie bună) este de 15 lei/h/copil .

Accesul la evenimentul de degustare de vin este de 30 lei/pers.

 

Sâmbătă 02.11

Sala mare

10-11h Lectură cu un invitat special: Dominic Samuel Fritz, om politic european, cu 7 frați, 10 nepoți și o lungă carieră de citit cărți pentru alți copii.

11-18h Joacă și voie bună

18-19h Mini concert de chitară și voce alături de Bogdan Racz

Sala mică

12-13h Atelier demo: Știința veselă (3-6 ani) cu psihologul Manuela Oprea Toma*

17-18h Atelier demo: Ilustrații ale unor personaje de poveste cu Dan Ungureanu*

 

Activitățile marcate cu * sunt cu acces gratuit pentru toată familia. Accesul în clubul de joacă (programul de joacă și voie bună) și la mini concert este de 15 lei/h/copil.

Părinții și adulții însoțitori au intrare liberă.

Vă așteptăm cu drag!

ro_RORomanian